Pantang larang orang Kanser
Produk tenusu seperti keju, susu segar, mentega dan lain-lain
Seafood : seperti Gamat, Ketam, Sotong dan Udang (makan ini dapat menyubur kan sel kanser terutama gamat )
Minuman : Kopi, teh, minuman bercoklat ( Ini akan membuat sel kanser lebih cepat merebak)
Makanan seperti Daging merah wajib di elakan terutama Daging Lembu, Kambing, Unta , Rusa dan Khinzir.
Sayur
dan Buah-buahan “bergetah dan berangin” seperti Nangka, Cempedak, Sukun
dan kundur ( Menyebabkan Kesakitan dan berdenyut ).
Jangan
memakan sebarang jenis Ikan yang mempunyai sisik yang banyak, seperti
Ikan haruan, Ikan Merah, Ikan Gelama, dan sebarang jenis ikan yang
bersisik.
Contoh
Ikan yang tidak bersisik yang boleh di makan, seperti Ikan tongkol,
Ikan Yu, Ikan Salomon, Ikan kembung, Ikan Keli, Ikan patin dan Lain-lain
( Ikan yang tidak mempunyai sisik dan berada di laut yang dalam di
percayai mempunyai kandungan Omega 3 yang sangat tinggi, Omega merupakan
makanan anti kanser)
Makanan
segera dan sebarang produk dalam tin : Seperti Ikan sardin, buah laici
dan jagung dalam tin, minuman bergas serta sebarang produk yang
mangandungi bahan pengawit.
Makanan berjeruk, ikan masin, telor masin, budu, belacan tidak digalakan untuk dimakan
Begitu
juga makanan yang di panggang dan di bakar seperti sate, ikan bakar,
daging bakar, ikan panggang dan lain-lain harus di elakan keranan
makanan tersebut mengandungi kandungan karbon yang tinggi.
NOTE:
1.ORANG YANG MEMPUNYAI PENYAKIT RESDUNG _ BOLEH BERKEMBANG MENJADI KANSER.
2.ORANG YANG BERPENYAKIT KENCING MANIS MEMPUNYAI 3KALI GANDA LEBIH TINGGI BERISIKO KANSER.
3.BUASIR_ BOLEH BERKEMBANG MENJADI KANSER JIKA TIDAK DI KAWAL
Jadikan Apricot 7 biji setiap pengambilan dua kali sehari sebagai gaya hidup anda. Anda dapat kekalkan Kitaran B17 dalam hidup anda. Anda tidak akan rugi apa-apa pun.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi31vaDRJc5bVI3SNO3hx4gMaoINOgsyEACgiIZTrtfNRhVUMpWTO7C8cRb6M-5Ns7YauCrm8zopXSsp_24rXVIh-GaHUQEaZgNhCsw0wwHQExECLLvIPJ6Uj0fzIEGQNQYqKiELH7oSpg/s400/Apricot.jpg)
No comments:
Post a Comment